SZERETLEK MINT ÁLLAT!

Nyolc nő, egy férfi. Nincs kiút...

A negyvenes éveinek végén járó képzőművész élete legmélyebb magánéleti és egzisztenciális válságát éli. Gondosan felépített élete összeomlani látszik. Párhuzamos kapcsolatainak súlya, amelyeket eddig sikerült titokban, nagy energiákat megmozgatva fenntartania, összeroppantja őt, és már tükörbe sem tud nézni. Az összeomlás szélén álló idősödő férfi képtelen megállapodni, felnőni és felelősséget vállalni, hiába próbálja meg időnként ezt a látszatot kelteni. Szabadságvágyát "külön utakon" próbálja kielégíteni - mindhiába. Még ha sokszor élvezi is a helyzetet, ennyi kapcsolatot és ilyen bonyolult viszonyrendszereket nem tud egy idő után fenntartani.

 

A vele szemben megjelenő női szereplők karakterein keresztül közelről vizsgálhatjuk meg az olyan, látszólag sztereotip ellentéteket, mint a hűséghez való hozzáállás, az idősödés, és egyáltalán, a nők és férfiak közötti alapvető különbség az élet alapkérdéseiben.

 

A történet összes momentumát a férfi szubjektív szemszögéből látjuk. A kétszemélyes epizódokból összeáll a kép, ahogy a párhuzamos kapcsolatokban, mindenkinek hazudva felépített kártyavár összedől és a férfi kénytelen szembesülni életvitelének következményeivel. Szembenéz saját démonaival, de leginkább a nőkkel, akiket szeretett, mégis becsapott. Megpróbál olyan lenni amilyen még nem volt: őszinte. Élete női pedig rázúdítják csalódottságukat, fájdalmukat, kiábrándultságukat, és a szemébe mondják mit is gondolnak a róla és a férfiakról, így szembesülünk a kapcsolatok kibogozhatatlan természetével, a szerelem és a belőle fakadó gyűlölet erejével.

 

Szerethet egy férfi egyszerre több nőt? Hazudhat mindenkinek, akit szeret? Szembesülve az őszinteség felszabadító erejével elérhető a megtisztulás? A nők, aki hittek, szerettek és csalódtak, tükröt tartanak főhősünk elé, és kiadják az útját. Sok szék között a földön ülve hogyan tovább? Újjászületés vagy a szakadék mélye következik?

Novák Erik - rendező

A film különlegességei

 

1. A filmet alkotó képek nagyrészt fejre erősített vagy szemüvegbe épített kamerával készültek, így gyakorlatilag csak a főhős szemszögéből látjuk a történetet, és a főhős egy pillanatra sem látszik.

 

2. A szokatlan formátumtól a képalkotás helyenként szédítő hatással bír, vagyis ez egy olyan film, aminek - akár rosszullétig fajuló - fizikai következményei lehetnek a nézőre.

 

3. Ez egy független film, amelyben nincs közvetlen állami támogatás.

 

4. A film nem kapott art besorolást, a korhatár besorolása pedig úgy 18+, hogy egyetlen erőszakos jelenet vagy direkt szexjelenet sincs benne.

 

5. A film irányított improvizációval készült, több mint száz óra nyersanyagból, négy éven keresztül.

 

6. A forgatási technológiák menet közben többször változtak, mire kialakult a végleges, az alkotó mondanivalójához leginkább illő formátum.

 

7.  A forgatott anyag kilencven százaléka nem került bele a filmbe.

 

8. A filmben szereplő színésznők társalkotókként voltak jelen a filmkészítés folyamatában, a rendező mellett maguk is alakították a történetet, a jeleneteket.

© 2018 Shooteasy Production

  • w-facebook
  • YouTube
  • w-vimeo
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now